Cursuri leadership

Acasa » Training » Cursuri Leadership

Cum abordam LEADERSHIP-ul in MMM Consulting ?

Din mai multe perspective:

   Prima si cea mai importanta este MENTALITATEA, in relatie cu oamenii din jur.
 
Calitatea relatiilor dintre oameni este un ingredient determinant, iar INCREDEREA este indicatorul sau suprem. Este de departe cel mai bun predictor pentru o comunicare autentica si o relationare prolifica profesional. Si personal. Din acest punct de vedere, sustinem LEADERSHIP-ul PE BAZA DE INCREDERE .
 
Inainte de a fi profesionisti, suntem oameni, iar liderii care valorizeaza aceasta calitate, in primul rand, castiga pe termen lung nu doar in obtinerea de rezultate performante in business ci si in sustinerea unui mediu stabil in companii.
Handshake of two businesswomen over workplace
Concept of business roles and responsibilities, business concept
   A doua perspectiva este cea a ROLULUI. Marea majoritate a celor care aspira sa devina lideri sunt intr-un rol de manager. Dar nu numai acestia… Top management, middle management, la orice nivel ar fi, isi doresc sa imbine abilitatile de lider in timp ce se dezvolta ca foarte buni manageri.

Acestia au inteles diferenta dintre lider si manager, si in mod constient vor sa isi dezvolte calitatile de lider, sa isi defineasca si sa isi perfectioneze stilul de leadershiprolul de lider si sa isi creasca abilitatile de leadership.

In trainingul de leadership, antrenam pentru:

  • Castigarea increderii, pe baza modelul de Incredere creat de Persona Global (partenerul nostru strategic), sub numele de The Persuasive Communicator (PC). Faciliteaza intelegerea stilului personal de interactiune, intelegerea celorlalte stiluri si antrenarea empatiei si a flexibilitatii. Acesta sta la baza unui program ce poarta acelasi nume, extrem de utilizat de peste 2,5 milioane participanti in diverse programe, in 78 de tari.
  • Dezvoltarea abilitatilor de inteligenta emotionala, denumite sugestiv si cumulat CAPABILTATE EMOTIONALA, model dezvoltat cu succes tot de Persona Global si integrat in workshop-urile MMM Consulting sub numele de #SmartLeadership. Are la baza un instrument de diagnoza inovativ (360 grade), care masoara fiecare competenta in parte si propune solutii personalizate de dezvoltare a fiecareia, in context profesional.
   A treia perspectiva este legata de abilitatile si cerintele contextului modern. Si ne referim aici in primul rand la COACHING.
 

Managerul-coach. Schimbarea de generatii a impus o schimbare in dinamica relatiilor si nu numai. Generatiile Y si Z au adus in prim plan nevoia lor primordiala de colaborare, de implicare a tot ceea ce inseamna ei ca fiinte umane si potential ce se doreste a fi valorificat la maxim. Oamenii vor sa contribuie prin tot ceea ce sunt ei la un tot unitar care-i reprezinta: valori si scopuri.

In acelasi timp, s-a demonstrat in ultimii ani impactul direct al coachingului asupra cresterii performantei, a coeziunii de echipa, a dezvoltarii unei culturi de companie sanatoase si, a nivelului de leadership personal in intreaga organizatie.

Pentru ca LEADERSHIP-UL transcende zona de rol fiecare dintre noi are nevoie sa dezvolte o mentalitate de leadership. Ca un imperativ intrinsec, nu ca o cerinta impusa de companie. Coaching-ul sprijina dezvoltarea autonomiei in gandire si decizii, a asumarii, a felului in care fiecare se poate adapta la schimbare si se poate mentine sanatos mental, emotional si poate contribui.

Dezvoltarea de leadership este sustinuta si de o buna cunoastere de sine, care in mod obiectiv pleaca de la potentialul nostru natural. In MMM Consulting lucram cu lideri la inceput de drum cu sprijinul unui profil de potential, creat de PerformanSe (partener am MMM Consulting) si intitulat sugestiv: WAY. Cu ajutorul acestuia sintagma „omul potrivit la locul potrivit” capata o valoare mai mare si intelegem cum putem dezvolta acest potential in sensul cresterii performantei profesionale.

O alta cerinta de leadership a contextului modern este CAPACITATEA DE REZILIENTA. Adusa in prim-plan de cativa ani buni de presiunile mediului VUCA in care traim si muncim si amplificata brusc de aceasta perioada provocatoare data de pandemie si urmarile sale reflectate atat in recesiunea economica, amplificarea nevoii de digitalizare a tuturor proceselor de munca, cat si schimbarea dinamicii relatiilor de munca.

Pentru antrenarea rezilientei am ales o solutie pragmatica numita RESILIENCE. Model certificat Persona Global, acesta sta la baza unui workshop ce abordeaza rezilienta ca o combinatie sinergica a mai mai multor abilitati, masurabile, analizate individual si sustinute de solutii de dezvoltare.

Asadar, abordam LEADERSHIP-ul in mod sistemic, propunand solutii concrete in fiecare aspect esential si ancorat in realitatea de astazi, care in acest moment ne atrage atentia asupra necesitatii insanatosirii organizationale post-pandemie si ne evidentiaza elementele forte care ne-au transformat in oameni mai puternici.

Arii de expertiza

DEZVOLTARE

ORGANIZATIONALA

INVATARE

ORGANIZATIONALA

INVATARE

VIRTUALA

DEZVOLTARE

PERSONALA