Fast Track Development for
Managers

Acasa » Solutii la cheie » Fast Track Development for Managers

Context:

Fast Track Development  se adreseaza managerilor care au echipe in subordine si care au nevoie sa motiveze si sa dezvolte cu succes aceste echipe inca de la inceput. Acest program e conceput pentru a produce rezultate vizibile.

Anii de experienta de management cumulati in MMM Consulting ne-au dus spre recunoasterea unei nevoi reale in organizatiile din Romania: dezvoltarea solida a comportamentelor si abilitatilor manageriale, inca de la primul rol de acest tip dar mai ales la baza si mijlocul organizatiei.

Abordarea noastra se bazeaza pe lucrul personalizat cu mentori-traineri cu experienta in management in cadrul unui program care imbina sesiunile individuale de mentoring cu sesiuni de invatare in grupuri mici focalizate pe 4 domenii explorate in profilul Way Manager de la PerformanSe.

Ce dobandesc participantii:

  • Constientizarea resurselor  personale in munca de manager: Incredere in sine si incredere in ceilalti , tenacitate, adaptabilitate si capacitatea de a lucra in incertitudine si ambiguitate
  • Re-validarea propriei viziuni, strategii si obiective pentru echipa
  • Consolidarea elementelor de baza in managementul schimbarii: adaptarea la rol, adaptarea echipei, cresterea capacitatii de adaptare la schimbarile de mediu si la cele organizationale. Feedbackul ca instrument pentru schimbare. Managementul tranzitiilor si cele 4 camere ale schimbarii
  • Evaluarea managementului organizatiei: cum calibram transferul obiectivelor catre echipa si cum mentinem un mediu motivant. Ciclul Plan-D0-Act-Review. Managementul situatiilor complexe
  • Consolidarea managementului echipei: conducerea situationala pentru cresterea performantelor fiecarui membru al echipei, delegare eficienta – palnia delegarii, folosirea scarii motivationale pentru a facilita trecerea de la “trebuie” la “vreau” a membrilor echipei, folosirea conversatiilor de leadership pentru oferirea de directie, semnificatie, valorizare si structura

Structura programului:

s1

Pasul 1

Participantii fac cunostinta cu mentorii-traineri alocati, cu structura si metoda programului de dezvoltare si vor explora impreuna rezultatele profilelor Way Manager si drafturile planurilor lor de dezvoltare.

s2

Pasul 2

Fiecare participant beneficiaza de 4 sesiuni individuale online cu durata de 1,5 ore fiecare pentru a-si clarifica intentiile si planurile de dezvoltare, pentru a gasi solutii prin conversatii de coaching la provocarile curente, a primi recomandari si instrumente practice de la mentor in functie de situatia sa specifica si a-si putea monitoriza progresul.

s3

Pasul 3

Continutul acestor ateliere practice si interactive va fi personalizat atat in functie de directiile de dezvoltare ale fiecarui participant identificate cu ajutorul Way Manager cat si in functie de cerintele si nevoile fiecarui participant descoperite in cadrul sesiunilor individuale sau exprimate in sesiunile de invatare in grupuri mici.

fast track development for managers

Pasul 4

La finalul programului vom facilita o sesiune de reflectie, schimb de experienta, consolidare si integrare a ceea ce participantii au invatat si aplicat in cadrul programului Fast Track Development pentru a intari baza de cunoastere si conexiunile conceptuale si legate de experienta pentru invatare si dezvoltare din cadrul grupului de participanti.

Metode lucru

Cursul are integrat un instrument de evaluare a comportamentelor de management, Way Manager.  Este un profil simplu si usor de folosit care se potriveste perfect pentru activitatea manageriala actuala, tinand cont de provocarile prezente (fluctuatie, schimbari, obiective individuale cu mentinerea spiritului de echipa, etc.)

Profilul furnizeaza o poza clara a situatiei actuale a noului manager sub 4 aspecte: Management Organizational, Managementul Echipei, Managementul Schimbarii si Resursele Personale

Astfel, provocarile noilor manageri devin dintr-o data mai usor de adresat.

Cum se desfasoara Way Manager – PerformanSe

-managerul completeaza un chestionar online in aproximativ 10-12 minute

-la curs primeste raportul si lucreaza pe aspecte specifice avand la indemana instrumente clare astfel incat sa poata performa mai bine in rolul de manager.

Numar de participanti

8-12, daca workshop-ul este fata-in-fata
6-20, daca workshop-ul este online