by Camelia Gheorghiu | Publicat pe 18 noiembrie 2022

Un dialog foarte interesant, din cadrul evenimentului aniversar “LEADERSHIP RESET”, din seria MMM- 20 de ani de Leadership, 17 noiembrie 2022,  cu Prof. Dr Bogdan Voicu, Sociolog, cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române,  susținut de Diana Voicu, Senior Trainer MMM Consulting, asupra leadership-ului real, analizat la nivelul societății românesti.

Discutia a scos în evidență că responsabilitatea și autonomia reprezintă, împreună, fundamentul unui leadership autentic, la fiecare nivel ierarhic, indiferent de mediul abordat: comercial, social, politic, sportiv, etc.

Autonomia însă nu pleacă si nu este cazul sa plece de la liderii formali, ea trebuie educată ca o abilitate importantă la nivel individual și la nivel de fiecare comunitate în parte.

România, cu siguranță, așa cum menționa și Prof Dr. Bogdan Voicu, mai are mulți pasi de parcurs în a avea oameni autonomi și asta depinde în primul rând de nivelul de educație al fiecăruia.

În egală măsură insă, este de apreciat că există din ce in ce mai multe companii care susțin autonomia angajaților și le oferă libertatea de a-și gestiona munca, în așa fel încât rezultatele și starea lor de bine să fie în parametri optimi, asigurând sustenabilitatea firmelor și un cadru sănătos de lucru.

Întregul dialog îl puteți urmări aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *