by Camelia Gheorghiu | Publicat pe 25 mai 2024

Miercuri, 23 mai, am avut plăcerea de a susține evenimentul “WE TIME: Dezvoltarea Rezilienței”, care a reunit experți în resurse umane, manageri de departamente și specialiști de business, cu toții preocupați de importanța rezilienței atât din perspectivă profesională, cât și personală.

Atmosfera a fost foarte prietenoasă, deschisă, interactivă, cu numeroase conversații, exemple concrete aduse de participanți și insight-uri valoroase pentru toți cei prezenți.

Discuțiile despre reziliență au început cu definirea acesteia ca fiind capacitatea de a face față provocărilor, de a ne reveni după momente dificile și de a le transforma în resurse valoroase pentru atingerea obiectivelor, menținându-ne aproape starea de bine, ca o condiție esențială a sănătății mintale.

Este o abilitate cheie care creează o conexiune firească între viața profesională și cea personală, pentru că implică aspecte ce vizează simultan ambele contexte: scopuri, convingeri, emoții, împlinire, motivație intrinsecă, valori de viață și multe altele. Impreună se transpun în comportamente specifice, ce ne dau o rezultantă în planul rezilienței.

Madi  Rădulescu a prezentat modelul Resilience, dezvoltat de partenerul nostru strategic Persona Global.

Acest model complex, este structurat în 8 arii de abilități care compun reziliența și măsoară nivelul de reziliență personală, oferind direcții de dezvoltare în ariile ce necesită îmbunătățire; SCOP, AUTONOMIE, HOTĂRÂRE, ADAPTABILITATE, CONECTIVITATE, OPTIMISM, DISCIPLINĂ și  RECUNOȘTINȚĂ.

Rezultatele acestui raport  arată atât dimensiunile individuale pentru fiecare membru al echipei cât și pentru echipă, pe fiecare set de competențe în parte, ceea ce ajută la înțelegerea punctelor forte și a ariilor de dezvoltat, făcând analiza foarte eficientă și obiectivă în același timp. Fiecare proces de echipă, început cu o diagnoză riguroasă setează din start o direcție clară, benefică atingerii obiectivelor scontate.

 

S-a discutat apoi despre fiecare în parte și despre conexiunea dintre reziliența echipei și procesele de team coaching, explicându-se cum se susțin reciproc. A fost detaliat un model de organizare a unui astfel de proces, orientat în primul rând către scop și motivație ( DE CE-ul). Echipele reziliente își planifică bine ciclurile de organizare a proiectelor, stabilind atât obiective organizaționale, cât și obiective de ECHIPĂ, inclusiv cu planuri de back-up pentru eventuale disfuncționalități.

 

A urmat apoi Diana Voicu cu noi exemplificări din raportul modelului RESILIENCE, privindu-l din perspectiva echipei și cu ajutorul modelului Mind Framing Formula( ABC) a analizat declanșatorii emoționali și modul în care se poate trece de la conflict (interior și/sau exterior) la soluționare.  Pentru fiecare dintre noi există momente în care paradigmele noastre de gândire și  acțiune sunt provocate de acțiuni și comportamente cu care nu rezonăm la nivel de convingeri, așa că avem reacții ce generează consecințe. Consecințele, pentru a nu urma un ciclu repetitiv toxic, e indicat de catre acest model sa fie supuse unei analize de introspecție, ce relevă descoperirea motivatorilor și a modalităților creative și funcționale de a construi recadrări și repoziționări, care să ne facă compatibili cu mediul social eterogen din jurul nostru. S-a discutat apoi despre gestionarea eficientă a situațiilor de criză și relațiilor disfuncționale, cu soluții foarte pragmatice.

 

Evenimentul s-a încheiat cu o prezentare despre WELLBEING, susținută de Luiza Ștefan, care a exemplificat modelul PERMA , model in care participanții au explorat conceptele de Emoții Pozitive, Angajament, Relații de Calitate, Sens și Împlinire. Acest exercițiu a subliniat importanța cunoașterii reciproce în echipă și valorificarea diferențelor pentru a crea un mediu autentic coeziv și productiv.

În concluzie, evenimentul “WE TIME : Dezvoltarea Rezilienței” și-a atins scopul propus, oferind participanților instrumente valoroase pentru a-și îmbunătăți reziliența personală și de echipă.

Cu o mai bună înțelegere a emoțiilor, motivației și valorilor, suntem mai bine echipați pentru a transforma provocările în oportunități de lucru în mediul actual VUCA și a ne maximiza potențialul atât profesional, cât și personal.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *