by vivianaandone | Publicat pe 4 aprilie 2016

In calitate de manager ai o mare provocare: trebuie sa faci fata unor noi sarcini si in acelasi timp sa ii dezvolti pe ceilalti si sa predai din sarcinile tale lor. Delegarea este un instrument extrem de puternic si in acelasi timp foarte delicat. Folosita intr-un mod eronat, delegarea poate sa demotiveze oamenii din echipa si mai mult sa te impiedice decat de sa te ajute. Stii acele momente in care trebuie sa ramai peste program sa refaci munca unor subordonati, cand intrebi “cum mai stam cu proiectul x?” si toata lumea ridica din umeri, moment in care este nevoie sa tragi o gura de aer in piept si sa iti asumi ca iar vei petrece 2 zile sa recuperezi ce nu au fost capabili oamenii din echipa sa faca…si tot asa.

Ei bine, delegarea este buna prietena cu rabdarea. In documentul de mai jos, pe langa o fisa de lucru gasesti si cei 10 pasi pe care tu ai nevoie sa ii faci cu oamenii din echipa ta atunci cand le delegi sarcini. Pe masura ce ii parcurgi, gandeste-te daca actionai asa si pana acum.

Descarca documentul

Nu uita sa imi scrii (viviana.andone@mmmconsulting.ro) daca vrei si tu un loc la cursul nostru deschis: SuperMan-ager. Prima mea echipa.