Indiferent dacă se numește “hobby”, distracție sau „interes”, toată lumea are unul. Și dacă nu au, si-ar dori unul. Hobby-urile aduc odihnă și relaxare, reducând stresul. Un hobby oferă, de asemenea, un moment special de plăcere, fie singur, fie cu altcineva. Hobby-urile ne ajută să formăm prietenii și să ne exprimăm în moduri unice.
Într-o era în care suntem cu toții atât de ocupați, poate fi dificil să încadrăm un hobby în programul nostru aglomerat. Cu ocazia acestei lecturi puteti sa va inspirati pentru a adauga un hobby pe lista voastra sau puteti sa va dati seama ca aveti o activitate care va place, o faceti ocazional, insa ati putea sa o faceti mai des pentru beneficiile de relaxare sau socializare pe care le aduce.
Mulți oameni sunt suficient de norocoși să-și transforme hobby-ul sau interesul în ocupația lor cu normă întreagă și să si castige bani din aceasta. De cele mai multe ori acest lucru are loc din intamplare.
Pentru a afla dacă aveți deja o activitate care se poate transforma intr-un hobby, enumerați toate activitatile pe care le faceti (chiar si cele de la serviciu) și marcati-le pe acelea care vă bucura cel mai mult. Vedeți dacă unele dintre activitățile pe care le-ați subliniat se potrivesc si pot alcatui familii de activitati. De exemplu va plac florile si in acelasi timp aveti un interes pentru a petrece timp in natura. Aceste doua activitati ar putea conduce la a deprinde gradinaritul intr-o prima etapa iar mai tarziu in a dezvolta o afacere de decorare si intretinere pentru gradini. Sau: mulți bucătari „profesioniști” au început cu gătitul ca hobby. Am o prietena care a inceput sa gateasca de dragul familiei, s-a perfectionat exersand, a primit aprecieri de la prieteni si iata cum ideea de a infiinta un restaurant a aparut. Din cate stiu acum, restaurantul prietenei mele mai are cateva luni si va fi deschis!
Citiți categoriile și listele de interese care urmează pentru a vă ajuta să găsiți un hobby de care sa va bucurati cu adevărat.
Natura
Dacă iubiti sa petreceti timp în aer liber, dar activitatea fizică intensă nu va este pe plac, alege o activitate care va permite să va bucurati de frumusețea naturii. Grădinăritul, observarea păsărilor și îngrijirea animalelor fac parte din această categorie.
Luați în considerare să vă alăturați unui grup dacă nu aveți spațiu, dar doriți totuși o activitate în aer liber. Voluntar la o grădină comunitară locală sau adăpost de animale. Nu uitați că hobby-urile care implică animale necesită un angajament.
Interese artistice
Oamenii creativi găsesc bucurie și exprimare personală în hobby-uri in care isi folosesc talentele unice. Luați în considerare unul dintre următoarele hobby-uri dacă aveți talent artistic: pictura, sculptura, desen, fotografie, dans, cantat, compunere muzicala, decoratiuni interioare, creator de bijuterii, scriere creativa.
Activitati acasa
Vremea, un handicap sau pur și simplu placerea de a sta în interior pot contribui la dorința pentru un hobby acasa. Există hobby-uri de care vă puteți bucura dacă vă place să stați în interior. Orice lucru care implică locuinta și utilizarea unui computer se încadrează în această categorie. Lista noastră include câteva activități zilnice pe care s-ar putea să nu le considerați un hobby, dar dacă vă aduc bucurie, atunci interesul dvs. poate fi definit ca hobby. Aceste activitati pot fi: vizionarea de filme (vechi, comedii, romantice, seriale, documentare etc), blogging, citit, jocuri pe coputer, gatit, croit articole de imbracaminte, origami, cusut articole traditionale gen broderie, dantele, etamina etc.
Interese legate de sănătate
Amintiți-vă că orice interes poate fi considerat un hobby dacă va aduce plăcere sau bucurie. Următoarele activități legate de sănătate te ajută să arăți și să te simți mai bine și sunt, de asemenea, distractive: alergarea/participarea la maratoane, armonizare corporala și exerciții fizice, sarit coarda, arte martiale, yoga sau meditația.
Colectionarea de obiecte
Se pot colecta aproape orice. Este posibil să aveți deja o colecție pe care ați început-o. De exemplu, cineva de care am aflat a primit cadou doi nasturi din antichitate, a descoperit altul într-un magazin de antichități și a început o colecție care numără acum mai multe exemplare unice, unele destul de vechi. Colecția dvs. nu trebuie să fie mare. După ce ați colectat ceea ce doriți, puteți trece la un alt articol.
Unele colecții ocupă mai mult spațiu decât altele. Un prieten colectează ceasuri de epocă și le are pe aproape toate suprafețele disponibile din casa sa (ganditi-va cum este si cum dureaza sa stergi praful in casa lui …). Gândește-te înainte de a începe o colecție despre timpul pe care îl ai la dispoziție, eventualele cheltuieli și unde îți vei păstra colecția. Ca si idei de articole pe care le puteti colectiona: obiecte din natura (frunze, flori, pene etc), suveniruri (magneti de frigider, degetare pentru cusut, vederi din calatorii), stampile, monezi, reviste vechi etc. Ulterior, aceste colectii pot fi expuse pe pagini din retele sociale pentru a va ’mandri’ cu ele sau le puteti comercializa magazinelor specializate daca doriti. Veti (re)obtine banii investiti si va puteti muta interesul catre alte obiecte de colectionat.
Recomandare
Fiti precauti atunci când va alegeti un hobby. Evitați un hobby scump dacă nu vă puteți permite financiar. Colectarea de pietre prețioase ar putea suna ca ceva deosebit, dar este nevoie de bani pe care poate nu ii aveti. În plus, unii oameni devin dependenți de hobby-urile lor dacă strang prea mult din ceva și se indragostesc😊. Alții petrec prea mult timp cu activitatea aleasă. Cumpărăturile pe Internet, jocurile video și social media sunt exemple de hobby-uri care pot crea dependente dacă nu suntem atenti. De asemenea, crescatoria de animale sau pasari poate deranja familia sau chiar si vecinii.
Concluzie
Asadar, LIBER la HOBBIES atata timp cat ne fac placere, ni le permitem si nu deranjam proximitatea noastra. Oricine are nevoie sa combine munca cu placerea si astfel viata poate deveni mai interesanta si mai plina de bucurii!
Adaptat dupa icebreakerideas.com