by vivianaandone | Publicat pe 6 septembrie 2014

Cu totii le traim. Sunt acele momente in care, daca mergi la o conferinta, simti uneori ca trebuie sa faci neaparat altceva deoarece nu iti poti mentine atentia asupra vorbitorului sau cand esti atat de absorbit de ceea ce spune si de modul in care o spune incat te gandesti ca acel om este facut pentru a vorbi in public.

Si, evident, te intrebi ce il face sa fie atat de bun. Talentul personal, practica sau faptul ca a nimerit un subiect care ii place? Eu cred ca este o combinatie din toate.

Experienta personala.

Sunt trainer si consultant. Asta presupune sa pot avea un discurs fluent si convingator, sa cunosc bine subiectul si sa imi si placa sa ii invat pe altii despre el. Si cand merg la un curs, pun suflet si pasiune si asta se vede in felul in care vorbesc. Pe de alta parte, au existat multiple momente cand am simtit, in viata de zi cu zi, ca nu ma pot face auzita, dintr-un motiv sau altul. Ca nu reusesc sa conving si ca nu am la indemana acele lucruri care ii face pe oameni sa faca click la ce spun. Normal, ma oftic si ma intreb „de ce?”.

Modul in care vorbesti si interactionezi cu oamenii este crucial. Ei isi fac o impresie despre tine, despre cat de inteligent esti ca om (da, este o judecata incorecta insa este adevarat ca unii o aplica), despre cate cunostinte ai si cat de agreabil esti. Acum, se imtapla si invers,  poti sa ai foarte multe cunostinte si multe lucruri interesante de spus dar daca vorbesti o ora fara pauza despre ceva devii „nesuferit”.

Video inspirational

Iata ce m-a inspirat pe mine, apropo de subiect; uitati-va pana la capat, este de ajutor, scurt si la obiect. Are sens si poti extrage cateva lectii bune.

[ted id=2034]

Recomandare curs

Abilitatile nu se construiesc peste noapte. Uneori nu poti singur sau pur si simplu nu ai timp sa iti acorzi acele momente pentru a exersa. Nu lasa lucrul asta sa iti afecteze interactiunea cu ceilalti. Instruieste-te si exerseaza astfel incat, in orice moment al vietii tale, ceea ce vrei sa spui sa fie cu adevarat ascultat.

https://www.mmmconsulting.ro/public-speaking.html