by Camelia Gheorghiu | Publicat pe 19 octombrie 2023

Ieri a avut loc evenimentul “Fast Track Development for Managers” , susținut de MMM Consulting și având ca speaker și gazdă pe Luiza Ștefan.

 

 

 

Evenimentul a fost un dialog și o prezentare a unor soluții de dezvoltare a managerilor în a deveni cei mai buni leaderi pentru echipele lor.

Iată câteva idei desprinse din cadrul evenimentul:

? definirea și măsurarea abilitaților și competențelor de management este mult mai ușor de făcut atunci când aplicăm modele care și-au demonstrat deja eficacitatea și în cazul MMM Consulting modelul ales este WAY Manager creat de partenerul nostru strategic PerformanSe. Este un model care măsoară un set de competențe și abilitați personale ce subscriu fidel cerințelor din zona de management operațional, management de echipă și managementul schimbării.  Acest model se contituie într-un raport ce rezultă din completarea unui chestinoar de auto-evaluare. Competențele astfel exprimate sunt completate,  într-un mod foarte valoros că informație, cu un set de “resurse personale“, care devin practic cele mai bune și la îndemăna resurse ce vor susține ariile de îmbunătățit ale persoanei în cauză.

? Un alt indicator important ce rezultă dintr-un astfel de model îl reprezintă cunoașterea  nivelului mediu de competenta raportată la un eșantion reprezentativ de manageri pe poziții similare (benchmark), ceea ce permite o analiză comparativă foarte utilă în diverse ipostaze decizionale (recrutări, dezvoltare, promovări, succesiuni) cât și gradul de ușurință cu care managerii își îndeplinesc responsabilitățile profesionale.

? Acest tip de raport reflectă contextul momentului în care este completat chestionarul ce stă la baza acestui raport și poate fi foarte diferit într-un context  diferit.

? Programul FAST TRACK DEVELOPMENT FOR MANAGERS creat de MMM Consulting a fost în așa fel personalizat încât să corespundă fiecărui manager, indiferent de nivelul de experiență în acest rol  și are zone de interacțiune 1-1 prin coaching individual/mentoring unde toate aspectele care necesită mai mult timp investit și mai multa analiză să aibă ponderea cuvenită, pentru a asigura progres în toate obiectivele stabilite la începutul programului.

Toate aceste elemente  cât și alte detalii importante au fost susținute prin exemple, pentru o înțelegere cât mai pragmatică.

Vă invităm să urmăriți evenimentul integral din înregistrarea de mai jos:

În concluzie, dezvoltarea managerilor în lideri de succes este posibilă folosind modele de succes, modele ce implică un proces obiectiv de cunoaștere  amănunțită a abilităților personale de țin de conducerea oamenilor.   Acestea vizează atât zona operațională, cât și cea relațională și trebuie adaptate în contextul cerințelor de performanță unei generații, care dorește să aibă impact prin contribuțiile profesionale și să aparțină unui grup cu valori și scopuri similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *