by Camelia Gheorghiu | Publicat pe 19 martie 2018

Anul 2018 a inceput in forta pentru compania franceza de consultanta in business PerformanSe, partener strategic al MMM Consulting INT’L. Conform publicatiei franceze Exclusive RH, Dominique Duquesnoy a preluat functia de director general al firmei, ocupata, pana in luna ianuarie, de Nadia Nardonnet. Dl Duquesnoy si-a inceput cariera in organizatie in calitate de consultant, evoluand ulterior spre roluri formale, precum cel de Director de Dezvoltare pe teritoriul Frantei. Ajuns acum in pozitie de varf, Dominique Duquesnoy anunta un plan de business trienal, pe care il descrie ca fiind „impartasit si asumat de catre toti colaboratorii PerformanSe”.

Era Duquesnoy, sub semnul inovarii strategice

Intrebat prin ce se distinge PerformanSe de firmele concurente, noul director a subliniat ca, dincolo de conceperea de teste psihometrice, se remarca vocatia organizatiei sale de a-si insoti clientii in demersul de aplicare a ceea ce se numeste people strategy, prin propunerea de produse si actiuni validate stiintific, neinfluentate de trendurile efemere ale pietei. „Auzim adesea vorbindu-se despre predictibilitate. Este o abordare interesanta, dar mult mai complexa decat am putea crede”, a argumentat managerul.

Ecourile acestei abordari se regasesc insa si mediul de profil din Romania, unde MMM Consulting INT’L s-a aliniat deja in directia descirsa de catre dl Duquesnoy, prin prioritizarea unei rigori metodologice clare si cu efecte benefice vizibile usor. Astfel o  trasatura comuna PerformanSe – MMM Consulting INT’L este si facultatea de a distinge corect intre forma si fond, reflectata in calitatea serviciilor oferite.

De asemenea, Dominique Duquesnoy a specificat ca inovatia de ordin stiintific si tehnologic constituie o prioritate pentru PerformanSe, „terenul de joc” aflandu-se in evolutie. Observam cum capacitatea de adaptare a individului nu decurge doar din aspecte ale personalitatii si motivatiei sale, ci depinde in mare masura de schemele cognitive ale subiectului. „Maine, abilitatea de a colabora de la distanta, de a rezolva probleme complexe, de a dezvolta o gandire critica, de exemplu, vor fi factori de reusita la locul de munca”, a detaliat acesta. Asadar, aceste aspecte vor fi incluse in oferta PerformanSe, iar abordarea multi-criteriu se va afla in centrul schimbarilor din 2018”. Directorul a anuntat, pe aceasta cale, ca lansarea unui nou produs este planificata pentru anul in curs, facand publica si intentia de a extinge gama de servicii PerformanSe, in beneficiul clientilor. Vorbind despre obiectivele de dezvoltare, directorul a anticipat o crestere de 15 procente pentru fiecare dintre urmatorii trei ani, asteptandu-se ca afacerea sa depaseasca 6 milioane de euro in 2018.

PerformanSe isi extinde prezenta internationala si recruteaza consultanti

Societatea franceza PerformanSe functioneaza pe piata internationala fie direct, fie prin colaboratori, printr-o retea care strabate Europa, Magrebul, Statele Unite si America de Sud. Ca o noutate, dl Duquesnoy a declarat ca dezvoltarea extrateritoriala se va face pe baza prezentei directe si a dezvaluit care sunt planurile in acest sens. „Ambitia noastra este sa deschidem un birou in Belgia si sa ne consolidam pozitiile in Italia si Spania. De asemenea, dorim sa intarim relatiile cu partenerii nostri existenti pentru a-i sprijini cat mai eficient. In acest scop, va fi necesar sa recrutam consultanti.” In prezent, organizatia numara 45 de angajati si se previzioneaza ca, in trei ani, se va atinge numarul de 70 de colaboratori, cu noi business developers in fiecare tara.

In virtutea parteneriatului nostru, membrii MMM Consulting INT’L transmit felicitari noii conduceri PerformanSe si, inca o data, isi exprima angajamentul fata de inaltele valori comune.

Sursa:

https://www.exclusiverh.com/articles/outils-evaluation/nous-visons-une-croissance-de-15-par-an-d-duquesnoy-performanse.htm?utm_medium=social&utm_source=linkedin&utm_content=Xzr6EQ7O5Q9Ni_IDTF5SiOH4Xrdj593oOm5sVhqgcNA