by Camelia Gheorghiu | Publicat pe 12 mai 2015

In cadrul diverselor companii pe unde unde am lucrat si alaturi de care am colaborat, am observat ca promovarea managerilor nu este unul dintre cele mai structurate procese. De multe ori, oamenii care sunt alesi pentru posturile de management sunt specialisti, asa zisi experti, care performeaza in rolurile pe care le au. Tranzitia de la postura de expert la cea de manager nu este intotdeauna un proces lin si nu toti se adapteaza cu usurinta in noua postura. Desi este un lucru despre care se discuta din ce in ce mai mult, talent managementul nu este inca una dintre principalele preocupari ale companiilor din piata romaneasca.

Potantial versus Performanta

Ar trebui sa ne preocupe potentialul in egala masura cu performanta? Diferenta dintre potential si performanta devine clara mai ales in situatia in care vorbim de un manager nou promovat, cand, desi el avea rezultate exceptionale acestea nu se transpun in postura de manager. E foarte important sa stim inainte de momentul  promovarii, daca un manager are competentele necesare pentru a conduce oameni. PerformanSe vine in intampinarea companiilor cu o solutie pentru evaluarea si dezvoltarea managerilor, indiferent daca vorbim de manageri noi sau de cei cu experienta.

Way Manager

Way Manager este solutia care ne permite aceasta evaluare. Way Manager este un raport ce evalueaza managerii dupa un model structurat in 4 categorii. In urma acestei evaluari, este mult mai usor sa iei o decizie referitor la potentialul oamenilor, daca sa ii promovezi, dar si sa concepi planuri de dezvoltare pentru managerii actuali. Cele 12 competente evaluate sunt:

Picture1