by vivianaandone | Publicat pe 6 septembrie 2014

Inainte sa ma angajez in domeniul meu, am inceput cu un internship. Asta era acum 10 ani, pe vremea cand aceste programe nu erau pe toate drumurile iar o mare parte din companiile noastre inca nu stiau cu ce se mananca.

De ce m-a ajutat:

  • Mi-a reglat viziunea despre ce exista in piata muncii, cum stau defapt lucrurile, ce asteapta angajatorul etc.
  • M-a ajutat sa cunosc oameni noi si sa dobandesc experiente noi si diferite fata de facultate
  • Mi-a arata o lume pe care nu o stiam inca.
  • ..si multe altele

Acum eu sunt bucuroasa sa recomand companiilor astfel de programe, de fiecare data cand mai discut cu clientii nostri si imi povestec cat de aglomerati sunt, le recomand sa isi ia studenti in intership, in masura in care, evident, politica din companie o permite.

Studentii sunt insa de mare ajutor, te scapa de multe treburi marunte pe care tu nu mai vrei sa le faci sau nu ai timpul necesar iar ei sunt bucurosi sa ajute, poti sa vezi cum te descurci cu mai multi oameni in  „subordine” si care sunt abilitatile tale de coordonare, poti sa vezi cum faci fata intreruperilor (pentru ca au o multime de intrebari pentru tine) si asa mai departe.

Studentilor le recomand sa fie realisti! Sunt asteptari mari de ambele parti; am vazut insa si studenti care, in intership fiind, vroaiu sa faca taskuri de manager, ceea ce e de apreciat si e minunat, pe de o parte insa e important, sa stie ca pana o companie capata incredere sa le dea lucruri mai sesibile, pana se acomodeaza, sa aiba rabdare sa faca si sarcini mai simple si pe masura ce se vor apropia de organizatie si de oamenii cu care lucreaza, sarcinile devin din ce in ce mai interesante.

Cateva resurse atat pentru companii cat si pentru studenti:

http://www.incepeticariera.ro/

http://programedeinternship.ro/category/internship-bucuresti/

http://www.startinternship.ro/

http://internshipul.ro/