GrowingHR

Academie pentru dezvoltare
Un program de dezvoltare de abilitati pentru un
HR activ si performant

Programul se adreseaza angajatilor din departamentele de HR care doresc sa actioneze ca si parteneri de business (Business Partners) pentru organizatie. Cu sprijinul acestui program functia HR isi va creste competenta, profesionalismul si impactul asupra performantei organizationale in ansamblu.
Programul este sustinut de doua instrumente profesionale de diagnoza a nivelului prezent de abilitati, respectiv: ECP (Emmotional Capability Profile - identificare a profilului de capabilitate emotionala) si "The Persuasive Communicator" (identificare a stilului preferat de comunicare). Acestea sunt produse cu licenta ale companiei internationale de consultanta Persona Global din SUA al carei partener exclusiv in Romania este MMM Consulting.

Ce dobandesc participantii

Dezvoltarea abilitatilor de gandire strategica si elaborare a strategiei de HR in acord cu strategia afacerii si caracteristicile pietei muncii si a mediului de afaceri.
Dezvoltarea de abilitati pentru relationare castig-castig cu clientii intrerni. Intelegerea conceptelor de "customer experience" si "customer intimacy" si aplicarea lor in relatia cu angajatii companiei.
Intelegerea modelului de relationare bazat pe capabilitate emotionala si dezvoltarea unui stil adecvat de gestionare a emotiilor proprii si ale celorlalti.
Dezvoltarea de cunostinte pentru dezvoltarea sau achizitionarea unor programe de impact de invatare pentru adulti. Dobandirea de abilitati pentru facilitarea eficienta a intalnirilor de lucru cu clientul intern.
Dobandirea de abilitati de coaching adaptate pentru relatia cu angajatii si managerii din organizatie. ascultarea si conectarea la fiecare stil de interactiune, formularea si adresarea intrebarilor, identificarea optiunilor si alegerea celei mai potrivite cai pentru a merge mai departe, crearea unei stari de confort care sa asigure deschiderea si dialogul pe baza de incredere).
Intelegerea modelului de comunicare bazat pe incredere si caracteristicile acestuia. Constientizarea profilului propriu de comunicare precum si impactul acestuia in viata profesionala de zi cu zi in relatia cu colegii, managerii si clientii interni sau externi.
Practica intensiva si testare a noilor abilitati dobandite pe parcursul programului. Participantii vor practica aproximativ 70% din timpul de lucru in program.

Structura programului

Programul este alcatuit din 4 etape. Acestea sunt independente una fata de cealalata, putand fi implementate impreuna sau separat. Pentru varianta 'impreuna' modulele sunt legate intre ele prin practica si proiect in care se aplica abilitatile nou dobandite in viata profesionala de zi cu zi.

Dezvoltarea strategiei de HR (ca rezultat al strategiei afacerii si a tendintelor din piata muncii). Program de instruire si workshop - 2 zile.

Comunicare si relationare eficienta pentru HR (aplicabil pentru ca relatia HR - clienti interni care pot fi managerii din companie, angajatii, furnizorii sa fie productiva si armonioasa social). Program de instruire si workshop - 2 zile. Include instrumentul ECP (Emmotional Capability Profile) de la Persona Global, US.

Abilitati de facilitare pentru HR (workshop-uri interne si alte evenimente de lucru sau invatare). Program de instruire si workshop - 2 zile.

Abilitati de coaching pentru HR. Program de instruire si workshop - 2 zile. Include instrumentul "The Persuasive Communicator" de la Persona Global, US.

Detalii ale fiecarei etape

Program destinat Managerilor de HR si HR Business Partnerilor

Elemente de continut:
Strategia afacerii si gandirea strategica.
Relatia strategia afacerii si strategia de HR.
Tendinte ale pietei muncii si mediului de afaceri asupra strategiei de HR.
Analiza PEST.
Elemente de strategie - cum dezvoltam strategia de HR.
Obiective si plan de lucru derivate din strategia de HR.
Parte practica: dezvoltarea strategiei de HR applicate unui studi de caz.

Program destinat managerilor de HR, HR Business Partnerilor, Specialistilor HR

Elemente de continut:
Rolul si locul HR in ansamblul organizatiei de afaceri;
Comunitatea manageriala si integrarea HR ca si partener de business;
Marketing-ul intern al functiei de HR;
Abilitati de relationare de baza (comunicare, ascultare, feed-back; capabilitate emotionala (gestionarea emotiilor proprii si ale celorlalti);
Abordare KAM HR pentru asigurarea unei relatii de tip "customer experience", "customer intimacy" cu clientii interni. Include chestionar si raport individual ECP (Emmotional Capability Profile) de la Persona Global, US, pentru identificarea nivelului de capabilitate a gestiunii emotiilor proprii si a celorlalti.

Program destinat Managerilor HR, HR Business Partnerilor, Specialistilor HR, Trainerilor si Facilitatorilor interni.

Elemente de continut:
Principii de invatare pentru adulti;
Arhitecturi de invatare (modelele KOLB si ITACA);
Procesul de facilitare a invatarii;
Instrumente pentru facilitare (Kepner-Tregoe, diagrama Ishikawa, Brainstorming/Brainwriting);
Tehnica intrebarilor in facilitare;
Simulare de business pentru livrarea unui workshop destinate rezolvarii de probleme.

Program destinat Managerilor HR, HR Business Partnerilor, Specialistilor HR, Trainerilor si Facilitatorilor interni.

Elemente de continut:
Ce este Coaching-ul;
Diferente manager-mentor-coach;
Protocolul si crearea relatiei in coaching;
Competente necesare in coaching (ascultarea, tehnica intrebarilor; modelul GROW de lucru in coaching;
Aplicatii practice (70% din timpul de lucru). Include chestionar si report individual "The Persuasive Communicator" de la Persona Global US, pentru identificarea stilului preferat de comunicare si a modelului de stabilire de relatii interpersonale bazate pe incredere.

Metode lucru

Folosim metode de invatare specifice pentru adulti (exercitii, chestionare, vizionare de filme educationale, discutii, jocuri de echipa, jocuri de rol). Obiectivul nostru este ca participantii sa plece din sala cu abilitati dobandite si testate. La finalul fiecarei etape din program fiecare participant realizeaza un plan individual de actiune pentru dezvoltare care il va sustine pentru punerea in practica de zi cu zi a abilitatilor dobandite.

Numar de participanti

8-15 participanti (grupul ideal este format din 12 persoane).

Despre Persona Global, SUA si instrumentele "Emotional Capability
Profile" si "The Persuasive Communicator".

Persona Global este o companie de consultanta in management care dezvolta instrumente de testare a competentelor si solutii pentru performanta profesionala individuala si de echipa.
"Emmotional Capability Profile - ECP" este un instrument dedicat identificarii abilitatilor de gestiune a emotiilor proprii si ale celorlalti.

"The Persuasive Communicator" este un instrument destinat identificarii stilului de comunicare sociala preferat (Promotor, Facilitator, Analitic, Directiv) precum si a felului in care fiecare participant alege sa construiasca relatii bazate pe incredere.

Programul poate fi livrat integral sau doar modulele care corespund nevoilor de instruire ale participantilor