Smartleadership

Liderii #smart nu dificultati in contexte sociale, la serviciu sau in intalniri informale. Stresul datorat presiunii solicitarilor profesionale, sociale si familiale creeaza in general stari emotionale mai greu de gestionat pentru marea majoritate. Un #smartlider integreaza armonios aceste aspecte deoarece se inteleg mai bine pe ei insisi si pe ceilalti.

CE ESTE #SMARTLEADERSHIP?

#smartleadership pentru lideri cu inteligenta emotionala este unul dintre cele mai noi si eficiente instrumente de evolutie profesionala care pune accent pe folosirea inteligentei emotionale in dezvoltarea abilitatilor de leadership. #smartleadership s-a relansat oficial la inceputul lunii noiembrie si include pe langa workshop si sesiuni individuale de coaching si realizarea unui profil Emotional Capability Profile (ECP) – profil al felului in care liderul obtine performanta prin inteligenta emotionala avand astfel o masurare personalizata. Compania MMM Consulting este licentiata oficial sa implementeze acest curs in Romania de catre Persona Global, unul dintre liderii mondiali ai furnizarii de solutii de dezvoltare.

Afla mai multe despre #smartleadership

Ce este Emotional Capability Profile (ECP)

Noi credem ca este un instrument de diagnoza inovativ (360grade) ce iti ofera feedback despre gradul tau de competenta in aplicarea abilitatilor inteligentei emotionale. Acest feedback este foarte valoros pentru ca este sustinut de informatii concludente ce indica punctele forte si cele ce pot fi dezvoltate. ECP consta in instrumente practice ce incurajeaza aplicarea celor invatate in viata de zi cu zi, urmarind rezultatele si evolutia in timp. Se bazeaza pe o metodologie ce poate asista inclusiv dezvoltarea organizationala si schimbarea culturii organizatiei.

Emotional Capability Profile se bazeaza pe 5 ingrediente principale
 • Constienta de sine (constienta emotionala, autoevaluarea realista, increderea in sine)
 • Autoreglarea (autocontrolul, increderea, constiinta de sine, adaptabilitatea, inovatia)
 • Automotivarea (dorinta de realizare, angajamentul, initiativa, optimismul)
 • Constienta sociala (empatia, orientare catre servicii, dezvoltarea celorlalti, valorificarea diversitatii, constienta organizationala)
 • Abilitatile sociale: (abilitatile sociale, leadeship, influenta, comunicarea, catalizatorul schimbarii, managementul conflictelor, abilitatile de lucru in echipa) .
ECP este versatil. Poate fi folosit ca:
 • Parte introductiva a unui program: pentru a-ti intelege nivelul actual de competenta in oglinda cu competentele cerute de organizatie.
 • Baza de dezvoltare pentru leaderi si potentiali leaderi.
 • Instrument longitudinal de dezvoltare prin aplicari repetate.
 • Instrument de constientizare a nevoii de schimbare si interventie.
 • Baza obiectiva pentru coaching (de exemplu, cand un individ este competent din punct de vedere tehnic, dar are nevoie de dezvoltare in zona managementului propriei persoane si a abilitatilor interpersonale).
 • Instrument de diagnoza (pentru a spijini construirea echipelor si dezvoltarea inteligentei emotionale de grup sau ca baza pentru coaching individual pentru dezvoltarea sau planificarea carierei).

1. Raport ECP aplicat online
2. 2 zile workshop
3. Sesiune individuala de debrief ECP si plan de dezvoltare + sesiuni de coaching invidual
4. Sesiune de dezvoltare a liderului cu echipa sa (jumatate de zi sau o zi, la cerere) de tip Leadership reflection/leadership dialogue

Pentru ca avem o experienta complexa si dovedita in formarea liderilor in Romania si Europa.
Pentru ca avem o expertiza extinsa in antrenarea de echipe si ameliorarea de relatii in cadrul echipelor.
Pentru ca leadershipul azi se dezvolta prin antrenament combinat, cu si alaturi de alti lideri, in mod individual prin coaching si reflectie, impreuna si din mijlocul echipei tale.

Persona Global este un furnizor global de instrumente de evaluare si metodologii de instruire si dezvoltare pentru companiile care se gasesc in procese de schimbare, care au provocari in comunicare, aliniere organizationala, vanzari, management si dezvoltarea relatiilor cu clientii. Incepand cu 2009, programele Persona Global sunt disponibile si in Romania prin parteneriatul cu MMM Consulting. Abordarea de invatare este complet integrata pentru comportamente in practica