Despre parinti-manageri. Interviu cu Madi Radulescu, "arhitect al invatarii"

Despre parinti-manageri. Interviu cu Madi Radulescu, "arhitect al invatarii"

Madi Radulescu este Managing Partner la MMM Consulting Intl, Executive Coach, facilitator si trainer. A fondat in 2003 propria afacere, iar in prezent conduce o echipa de 8 traineri si consultanti, compania aflandu-se printre primele 10 din piata de profil. Cel mai nou atelier pe care l-au construit se numeste „Parinte-Manager” si va avea loc pe 4 decembrie - http://parintemanager.wordpress.com/. Atelierul se adreseaza parintilor cu functii de conducere si are ca scop sa ii ajute pe parinti sa descopere ce pot prelua pozitiv din fiecare dintre rolurile lor, pentru a fi mai buni manageri si mai buni parinti. Despre cum a luat fiinta atelierul, dar si despre imbinarea rolurilor de parinte si manager am discutat cu Madi Radulescu.

Iohanna Purdea: Cel mai nou atelier al MM Consulting este dedicat parintilor care au roluri de manageri. Cum a aparut ideea unui astfel de eveniment?

Madi Radulescu: Ideea evenimentului s-a nascut de la colegii mei, discutand despre cum am putea imbina mai bine rolurile noastre. De parinte si de manager. Lucram cu multi oameni care isi doresc o mai buna imbinare a vietii lor personale cu cea profesionala. Nu odata, in proiectele noastre am facut analogii si am folosit exemple din viata noastra de parinti care ar functiona in rolul de manager. Si nu de putine ori chiar eu mi-am pus problema: ce fac bine la serviciu ca manager si as putea aplica si acasa? Asa s-a nascut Parinte-Manager, un atelier interactiv cu parinti si copii lor.

Iohanna Purdea: Credeti ca problemele parintilor manageri sunt diferite de ale parintilor care nu au functii de conducere?

Madi Radulescu: Nu cred ca sunt diferite, poate uneori parintii manageri vin mai incarcati de efectul responsabilitatilor mai mari, dar nu aceasta diferenta vrem sa o adresam. Ne uitam la cum putem crea singergie intre cele doua roluri. Parintii si relatia cu copii lor pot fi la fel sau diferiti. Cu sau fara a fi manageri.

Iohanna Purdea: Ce se va intampla la evenimentul Parinte - Manager din 4 decembrie?

Madi Radulescu: Fata de un alt eveniment Parinte - Manager pe care l-am dori organizat in viitor (ne propunem sa devina seria de evenimente Parinte -Manager), cel din 4 decembrie este deosebit pentru ca sustinem o cauza caritabila. Un copil are nevoie de ajutor pentru o viata normala: este vorba de Darius, un baietel de doi ani bolnav de leucemie acuta limfoblastica. Toti banii pe care ii vom strange prin taxa de participare la acest eveniment vor fi donati.

Ce se va intampla: vom lucra cu parintii pentru a deslusi impreuna ce putem prelua pozitiv din fiecare dintre rolurile noastre pentru a fi mai buni manageri si mai buni parinti. Cu copiii vom organiza ateliere de lucru in care avem doua obiective: sa ii trimita lui Darius un mesaj. Sa nu donam doar banii stransi, ci sa avem si un mesaj puternic, de sustinere, de curaj, de la copil la copil. In plus, suntem curiosi sa aflam de ce cred copiii ca parintii lor sunt buni manageri, ce inteleg ei despre acest rol, ce pot percepe... Suntem siguri ca ii vad parinti expcetionali, dar cum se vede munca parintilor prin ochii copiilor va fi o sursa de reflectie placuta pentru parintii prezenti.

Iohanna Purdea: Ce pot invata parintii care participa la eveniment si care sunt beneficiile pentru copiii lor?

Madi Radulescu: Parintii... pot invata unii de la altii, schimbul de experienta nu e niciodata destul cand este vorba de relatia cu copiii tai. In plus, vor afla cum ii vad copiii ca manageri. Copiii vor invata despre generozitate, intrajutorare si sprijin ca valori fundamentale in viata.

Iohanna Purdea: Spuneti-ne cateva elemente esentiale care ar trebui sa existe in relatia parintilor cu copiii lor, cu atat mai mult daca parintii ocupa si functii de conducere.

Madi Radulescu: Constructia pe baza de valori, consecventa in decizie, discutie deschisa si transparenta in aspectele importante si cu impact in viitorul copiilor.

Iohanna Purdea: Spuneti-ne cateva cuvinte despre Organizatia Noi Orizonturi Familia si cauza pe care o sprijiniti prin acest eveniment.

Madi Radulescu: Asociatia Noi Orizonturi Familia este o asociatie nonprofit, al carei scop este de a imbunatati calitatea vietii membrilor comunitatii, in special a celor defavorizati social sau care se confrunta cu obstacole majore de sanatate. Proiectele sale se deruleaza in aria eradicarii strabismului si a proiectelor de oncopediatre, iar acum aduc in atentie cazul lui Darius. Pentru care noi ne-am alaturat si caruia ii dedicam acest eveniment.

Iohanna Purdea: Cum a luat fiinta MMM Consuling si ce le oferiti clientilor vostri?

Madi Radulescu: Am luat fiinta in 2003, ca un proiect dedicat de la bun inceput solutiilor atent personalizate. Credem cu tarie in unicitatea fiecarui client, cautam formula cea mai portivita pentru a crea o arhitectura de invatare potrivita fiecarei echipe, fiecarei companii cu care lucram. Ce oferim: onestitate, valoare si dedicare. Invatare atractiva si aplicata. Suntem o echipa in care combinam training, facilitare, coaching, consultanta in asa fel incat sa ne sprijinim clientii sa obtina rezultate mai bune in businessul lor. Progame modulare de dezvoltare manageriale si de leadership. Si nu numai. Puteti gasi detalii frumos asamblate in noul nostru site: www.mmmconsulting.ro.

Iohanna Purdea: Sunteti parinte si manager. Cum impacati cele doua roluri?

Madi Radulescu: Sper ca le imbin bine. Eu am avut sansa sa imi pot lua copilul cu mine la birou de mic, sa ii dau diferite mici insarcinari care sa ii arate ce inseamna sa se coordoneze cu ceilalti, sa verifice informatia, sa sorteze, alinieze, sa deseneze, sa faca un Powerpoint de baza... sa inteleaga ce inseamna comunicare la serviciu, ce preocupari au oamenii, cum vorbesc, cum relationeaza, cum isi petrec pauzele... si asa mai departe. Sper ca va fi bine pregatita din acest punct de vedere pentru primul ei loc de munca. Pe de alta parte, petrecem cat mai mult timp impreuna si facem diverse lucruri impreuna care ne preocupa pe amandoua, deci consolidam si relatia mama - fiica.

Iohanna Purdea: Aveti un mesaj pentru parintii foarte ocupati?

Madi Radulescu: Da: implica-ti copilul, spune-i ce faci, ia-l cu tine din cand in cand, arata-i responsabilitatea si intreaba-l cum vede lucrurile.Uneori poate surprinde lucruri prea aproape de tine ca sa le mai vezi. Da-i voie sa fie mandru de tine, sa inteleaga si cat de puternic si cat de vulnerabil poti fi cand raspunzi de munca altor oameni.

Sursa: http://www.121.ro/cariera-si-finante/despre-parinti-manageri-interviu-cu-madi-radulescu-arhitect-al-invatarii-36564

Share this post