Stiati cum suntem noi...in culisele MMM?

By Georgiana Gheorghita

July 27, 2018

Tagged in Training , Bune practici

Lucrez in compania MMM Consulting International din anul 2013, atunci cand o buna prietena de-a mea, imi spunea ca managerul ei cauta pe cineva pentru postul de Asistent Manager. Eu eram in ultimul an de facultate si imi era destul de greu sa ma intretin, asa ca trebuia sa gasesc multe si diferite job-uri part-time. Asa ca mi-am zis: ”Acum este momentul, imi voi lua un job responsabil cu norma intreaga.”

Da…se apropiau examenele, se apropiau proiectele din semestrul 2, se apropia examenul de licenta si stiam ca imi va fi greu, dar tot nu am vrut sa ratez sansa sa fac ceva cu adevarat responsabil. Asa ca am venit la interviu…primul interviu serios din viata mea! Aveam emotii, dar nu mai mari decat la momentul intalnirii cu Madi, ulterior urma sa devina managerul meu.

Momentul haios a fost cand am intrat in birou, si vrand sa fiu politicoasa, m-am adresat cu “dna Madi”… a cam ras de mine, dar nu m-am intimidat si am mers mai departe, dorind sa ajung sa lucrez in aceasta companie.

Interviul a avut loc si atmosfera calda si primitoare s-a simtit inca din momentul in care am pasit in birou. Simteam ca aici este locul meu si ca aici este noua mea familie. Dupa ce am trecut testul dat de Madi, m-am simtit eliberata…apoi mi-a spus ca pot incepe lucrul de cand vreau…Bucurie!

Lunile au trecut si eu invatam din ce in ce mai multe lucruri, eram foarte incantata ca responsabilitatile mele cresteau pe zi ce trecea si puteam dovedi ca vreau sa raman aici, ca sunt determinata sa invat si ca voi ajuta pe ceilalti in fiecare zi. Contactul cu Trainerii MMM a inceput sa fie din ce in ce mai frecvent si eram nerabdatoare de fiecare data cand aveam de pregatit vreun curs nou sau cand ma rugau sa redactez vreun manual…eram ca un copil care vedea pentru prima data o carte pe care dorea sa o citeasca. Iar Trainerii erau incantati sa imi povesteasca totul despre ce trebuia sa pun in acel manual.

Apoi lucrurile au inceput sa mearga catre urmatorul nivel si asa am ajuns sa merg la sala de training, ca si asistent. Era atat de frumos! Stateam in coltul meu si observam tot: cum se comportau participantii, ce exprimau fetele lor, de cele mai multe ori interes, uneori plictiseala sau neintelegere asupra subiectului. Eu eram foarte incantata cand vedeam ca oamenii plecau cu atat de multe cunostinte, ca erau multumiti si fericiti ca li se lamureau anumite aspecte fie din cadrul profesional, fie din cel personal.

Din aceste sesiuni am invatat multe si eu si trebuie sa recunosc, am aplicat si acasa. Este minunat cand mediul de lucru te ajuta la descoperirea sinelui si la imbunatatirea vietii personale si nu doar a celei profesionale. Oamenii din compania noastra sunt profesionisti, nu sunt ‘scortosi’ si pun mereu suflet in ceea ce fac…oricat de obositi ar fi, oricat de multe probleme ar avea in alte aspecte ale vietii. Pentru ei, cand intra in sala de curs, este ca si cum ar pasi printr-o oglinda magica, intr-o alta lume, acolo unde lucrurile negative nu pot patrunde si nu pot deranja mersul firesc si bun al lucrurilor.

Am lucrat asa cati va ani pana am plecat in concediu de maternitate. La revenirea mea in companie mi-am asumat o noua responsabilitate, aceea de Project Manager. In acest nou rol am primit noi responsabilitati, cum ar fi supervizarea firului logistic al derularii proiectelor, iau mai des contact cu clientii, ceea ce ma bucura foarte tare! In acelasi timp, bazandu-ma pe experienta mea de cativa ani buni in MMM, imi asum si un rol de observator! Imi place sa observ in liniste mersul lucrurilor si sa ajut, atunci cand pot, cu un sfat sau o chiarr cu o activitate care este necesara atunci, pe loc. Cred ca si acest rol al meu este important, colegii mei apreciaza o ‘privire din exterior’ si asculta ceea ce spun cu interes si respect. Aceasta ma motiveaza foarte mult.

Aici suntem toti ca o familie si cred ca acesta este unul dintre ‘secretele’ companiei noastre si a bunei noastre intelegeri. Colaboratorii firmei sunt oameni de calitate, cu multa experienta si de la care ai atat de multe lucruri de invatat. Experienta lor in diverse domenii este foarte mare si pentru mine chiar coplesitoare, insa incerc sa tin pasul cu ei.

Sunt cea mai tanara membra a echipei si ma simt mandra si fericita ca am fost primita aici si ca mi s-a permis sa invat din ceea ce consultantii MMM ofera la cursuri si nu numai. Asa ca, nu pot decat sa continui sa invat de la acesti oameni minunati!

Succes la INVATAT si voua!

 

Stiati cum suntem noi...in culisele MMM? | MMM Consulting