Jocurile de grup pot fi încorporate în orice întâlnire a echipei și nu trebuie neaparat să includă întreaga echipă. Multe evenimente mai mici vor face o impresie mai de durata asupra echipei!
- EVALUAREA PERSONALITĂȚII sau COMPORTAMENTULUI
Membrii echipei au efectuat evaluări de personalitate sau a unui comportament specific completand un chestionar înainte de sesiune. Când rezultatele sunt gata sesiunea de team coaching poate avea loc. Moderatorul sesiunii împarte echipa în mini-grupe in care participantii au acelasi tip de personalitate iar fiecare se prezinta colegilor lor similari. Dupa aceasta etapa de cunoastere se poate utiliza orice alt joc de tip competitie sau aliniere pentru a aduce toate mini-grupurile împreună.
Un test de comportament specific pe care il recomandam calduros este ”The Persuasive Communicator” dezvoltat de partenerii nostri Persona Global, US.
- FOTOGRAFIA COPILULUI
Inainte de sesiunea de team coaching fiecare membru al echipei trebuie sa pregateasca o fotografie cu sine de cand avea sub 1 an de viata. Fotografiile vor fi trimise inainte de sesiune unui membru al echipei care va cataloga imaginile și va crea un afișaj. La întâlnire, toți membrii echipei au șansa de a potrivi persoanele fizice din sala cu cele din fotografiile din afisaj. Acest joc aduce mult zambet si bucurie in sala. Il recomand pentru deschiderea sesiunii de coaching.
- ARTISTUL
Întotdeauna un joc distractiv la inceputul sau sfârșitul unei întâlniri permite echipei să se exprime creativ. Fiecare membru al echipei se pregateste anterior sesiunii sa realizeze in timpul sesiunii o activitate creativa, de exemplu: o pictura, un desen, un colaj cu imagini etc. Pentru aceasta participantii vor solicita Facilitatorului sesiunii materialele necesare sau vor aduce ei insisi materialele necesare, astfel pastrand secretul activitatii pe care o vor realiza. Acest joc permite membrilor echipei să afle cine sunt artiștii din echipă și ce mesaje vor sa transmita colegilor despre viata sau profesia lor.
CONCLUZIE
Activitatile de cunoastere sau chiar distractive incluse in sesiunile de Team Coaching ajuta participantii sa se deschida unii fata de altii si sa colaboreze mai bine in etapa ulterioara a sesiunii, respectiv aceea in care vor trebui sa identifice si sa solutioneze impreuna probleme cu care se confrunta Echipa.